Την πρώτη φορά που θα ανάψετε το κερί, φροντίστε να το κάψετε τόση ώρα ώστε να λιμνιάσει όλη η επιφάνεια ώστε να αποφύγετε το φαινόμενο "τούνελ" δηλαδή να μην καίγεται όλο το κερί μέχρι τα τοιχώματα, μειώνοντας έτσι τις ώρες καύσης.

Κάθε φορά πριν ανάψετε το κερί φροντίστε να κόβετε το φυτίλι έτσι ώστε να μένει περίπου μισό εκατοστό από αυτό.  

Αν δεν κοπεί θα δημιουργηθεί μεγάλη φλόγα, άρα θα καεί πιο γρήγορα το κερί (λιγότερες ώρες καύσης) και θα μαυρίσει το δοχείο.

Μην καίτε το κερί πάνω από 3-4 ώρες συνεχόμενα, επειδή έτσι θα υγροποιηθεί όλο το κερί με αποτέλεσμα την πιθανή μετακίνηση του φυτιλιού με αποτέλεσμα την επόμενη φορά να μην γίνει ομοιόμορφη καύση άρα λιγότερες ώρες καύσης στο σύνολο.

Επίσης σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, αν το φυτίλι μετακινηθεί μπορεί να ακουμπήσει το τοίχωμα του δοχείου και μπορεί να σπάσει.

Όταν το κερί έχει καεί σχεδόν όλο θα πρέπει να μείνει περίπου μισό εκατοστό στον πάτο καθώς διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης του δοχείου που μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμό του.

Μην τοποθετείτε το κερί κοντά σε παράθυρο, ανεμιστήρα ή οποιαδήποτε άλλη πηγή αέρα χωρίς επίβλεψη.

Μην αφήνετε το κερί να καίει ενώ φεύγετε από τον χώρο που βρίσκεται.